Placinta cu 3 feluri de branza

de MIUTA in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 6514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce(urda,telemea,cas de oaie proaspat)
  • 400 g foi pentru placinta din comert
  • 8 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 g stafide
  • 500 ml sana
  • 200 g unt
  • o esenta de vanilie
  • ulei pentru uns tava
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu 3 feluri de branza:

Se amesteca branza cu zaharul pudra,esenta de vanilie,stafidele si 3 oua.Se amesteca bine toate ingredientele.

Se topeste untul.Se ia cate o foaie de placinta si se unge cu unt topit.Peste foaie se pune o a doua foaie care la randul ei se unge cu unt topit.Peste aceste foi se pune crema de branza.Se intinde peste foaie si se ruleaza apoi se aseaza in tava unsa cu ulei.La fel se face si cu restul foilor se ung cu unt topit si cu crema de branza.Dupa ce s-a aseazat in tava toate rulourile se inteapa cu o furculita.Se lasa sa stea cca 20 minute sa se odihneasca.Intr-un vas se pune sana si se sparg cele 5 oua deasupra.Se pune sare si se bate cu telul 2 minute.Aceasta compozitie se toarna peste foile de placinta.Se da la cuptor cam 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza